telephone logo

+90 549 295 55 00

Cilt Kalitesini Arttırmak Mümkün mü?

Thumbnail of Astro arcs.

Geçip giden seneler izlerini en çok ciltte bırakır. Yaşlanmanın etkisiyle birlikte ciltte meydana gelen çizgiler, kırışıklıklar, sarkma ve çökme gibi kusurlar yaşın ilerlemesindendir. Yüzün yapısını gençleştirmek, bütün kırışıklıklardan kurtulmak, cilde hacim ve gençlik kazandıran tedaviler ile artık yıllara meydan okumak mümkün. Özellikle doğallığı tercih eden, botoks, dolgu ve ameliyat yerine hiç anlaşılmayacak bir gençleştirme yöntemi isteyen kişiler için ideal bir seçenektir. Ameliyat olmadan gençleştirme yöntemlerine baktığımız zaman enerjiyle değişik dalga boyundaki lazerlerin uygulanmasıyla ve radyofrekansın uygulanmasıyla cilt altından cildin en üst tabakasına kadar olan tüm tabakalarda gençleşme, yenilenme, sıkılaşma meydana geliyor.

Gençlik Aşıları Sağlıklı cilt, Işıltılı, parlak, pürüzsüz, su oranı yüksek, lekesiz ve sıkıdır; kırışıklık ve çizgiler olabilir; ama nemlidir. Ciltte yaşla birlikte ya da çeşitli nedenlerle nem azaldıkça kolajen bağları da zayıflar,  sarkmalar başlar. Hiyaluronik asidin  cilt altına uygulaması; cilt pürüzsüzlüğünü iyileştiriyor, ince çizgileri yok ediyor, cilde ışıltı kazandırıyor, akne lekeleri ve kırmızı lekelerin görünümünü azaltıyor, cildi nemlendiriyor ve cilde elastikiyet kazandırıyor.

Medikal Cilt Bakımı Cildin güzel, pürüzsüz, temiz ve sağlıklı görünmesi için yapılan temel bakımlara cilt bakımı denir. Sadece problemli ciltlerin düzelmesi için değil sağlıklı ciltlerin korunması için de gereklidir. Cilt bakımı öncesinde cilt  değerlendirilerek cilt tipine uygun ürünler seçilir. Genel olarak temizleme, arındırma, besleme ve koruma gibi basamaklardan oluşur. Sorunlu ciltlerde problemin kaynağına yönelik ürünlerin kullanılması ile tedaviye yardımcı medikal bir işleme dönüştürülebilir. GRP GRP-PRP , kişinin kendi kanından elde edilen yara iyileşmesi hücrelerinin ve bunların salgıladığı büyüme faktörlerinin kullanılması ile cildin daha sağlıklı ve genç bir hale getirildiği yöntemdir. Cilde uygulandığında fibroblastların uyarılması ile kollajen ve elastin liflerinin yeniden üretilmesini ve yapılanmasını sağlar. Bunun  sonucunda cilt daha parlak, gergin, esnek, yani daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Mezoterapi Mezoterapi yöntemi çok ince ve küçük iğnelerle cilt içine gerekli maddelerin verilmesidir. Çok  uzun yıllardır tıpta hem sağlık problemleri hem de estetik amaçlı kullanılmaktadır. Cildin problemlerine ve ihtiyacına göre gerekli maddeler kullanılarak nemsizlik, leke, donuk cilt, sarkma, sivilceler gibi farklı cilt problemlerine aynı anda müdahale edilebilmesini sağlar.

Altın İğneli Radyofrekans Çok sayıda mikro iğnelerden oluşan bir ucu vardır ve bu iğnelerin arasında geçen radyofrekans enerjisi prensibi ile çalışır. İstenilen etkiye göre ayarlanan derinliğe giren bu iğneler çalıştıkları tabakada  kollajen ve elastin üretimi uyarır. Enerjinin yüzeye doğru geldikçe azalması sayesinde epidermis ve yüzeyel cilt tabakalarında termal hasar oluşmaz. Amaç verilebilecek en yüksek enerjileri deriye bir zarar vermeden doğrudan cilt altına ulaştırmaktır. Sonuçta daha sıkı, gergin gözenek görüntüsü azalmış bir cilt elde edilir. Mikro iğnelerin açtığı delikler deri altına madde geçişine izin verdiği için kolayca mezoterapi ya da PRP gibi yöntemlerle kombine edilebilir.

. Thulium Lazer ile Cilt Gençleştirme Thulium Lazer, yumuşak dokuyu sıkılaştırmak, cildi yenilemek, göz çevresi kırışıklıklarını düzeltmek, yaşlanmaya bağlı lekeleri, hamilelik lekelerini, güneş lekelerini, ciltteki renk değişikliklerini gidermek, boyun, dekolte, elleri yenileme ve gençleştirme için kullanılıyor. Bu uygulama, yaşlanmış ve tahrip olmuş ciltlerde dermişe uyarı yaparak, dermişin doğal olarak ürettiği kolajeni ve hücreleri tetikliyor,lekelerin azalmasını sağlıyor.